Personvern

Informasjonskapsler

Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på dette nettstedet. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

Informasjonskapsler som settes av Google Analytics
  • __utmz inneholder informasjon om hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider.
  • __utma holder styr på om du er på nettstedet for første gang eller har besøkt oss før.
  • __utmb og __utmc samler informasjon om hvilke sider du besøker, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes automatisk når du forlater nettstedet.
IP-anonymisering

Funksjonen for IP-anonymisering i Google Analytics er aktivert på dette nettstedet. Den siste oktetten i IPv4-besøkendes IP-adresser, og de siste 80 bitene i IPv6-adressene, endres til nuller så snart det er teknisk mulig etter at de er sendt til Google Analytics’ innsamlingsnettverk. Eksempelvis vil IP-adressen 12.214.31.144 bli endret til 12.214.31.0. Endringen gjøres i minne og fullstendige IP-adresser blir ikke lagret på Googles servere.

Reservasjon

Det er mulig å reservere seg mot all Google Analytics registrering ved å innstallere et tillegg til nettleseren. Tillegget kan lastes ned her: Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Alternativt kan du sperre for informasjonskapsler i nettleseren din. De fleste nyere nettlesere er innstilt til å akseptere informasjonskapsler automatisk, derfor må du selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler fra dette nettstedet ikke blir akseptert.